Curs 2011 - 2012






dijous, 26 de gener del 2012

ESCOLA SANT MARTÍ DE PUIG-REIG. 4T MISSATGE.

Hola Hugot! Hem estat treballant sobre les preguntes que ens has fet. Desitgem que la nostra explicació et sigui de gran ajuda.

Sabem que erosió és el desgast que produeix el vent, l'aigua i els canvis de temperatura sobre la superfície de la terra. En el cas del riu, el corrent fa transportar les pedres, roques i materials erosionats. La sedimentació és el procés pel qual el material sòlid transportat pel corrent d'aigua es diposita en el fons del riu.

Sabem que hi ha molts rius amb l'aigua contaminada i que nosaltres (les persones) majoritàriament som els culpables d'aquest fet. Contaminem l'aigua llençant brutícia, deixalles, líquids com el petroli i l'oli que utilitzem a les cases... També hi ha fàbriques que contaminen l'aigua llençant els residus als rius, granges que utilitzen adobs químics i insecticides...
Què es pot fer per no contaminar i no embrutar els rius? Creiem que no s'hauria de llençar deixalles, reciclar l'oli que llencem, utilitzar tècniques naturals d'adob, fer que les fàbriques i granges depurin l'aigua abans de llençar-la al riu i, sobretot, conscienciar a tothom de la importància de l'aigua dels nostres rius tot posant cartells informatius.

La dessalinització consisteix en convertir l'aigua del mar en aigua potable i no nociva pels sòls.

Quan diem aigua potable vol dir que és l'aigua que es pot beure i és bona pel consum. En una planta potabilitzadora es s'elimina  els elements nocius que porta l'aigua i s'aconsegueix que l'aigua sigui potable i es pugui consumir.

Gràcies.
Nens i nenes de 3r i 4t de l'Escola Sant Martí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada