Curs 2011 - 2012






dilluns, 30 d’abril del 2012

Informe Riera de Metge


Hola Hugot!

Som els alumnes de l’escola Sant Joan de 4t A i 4t B, després d’haver anat a la riera de Metge, vam fer un  estudi per saber si les truites podien viure-hi o no.

Aquell dia a la Riera uns quants van mirar la vegetació del voltant de la riera, la vegetació era neta i no hi havia massa brossa , estava força net.
Mentrestant, els altres ens vam posar a la riera amb botes de pescar, vam  agafar macroinvertebrats amb uns salabrets petits, vam mirar si l’aigua era bruta o neta amb un got, si arribàvem a veure els números, volia dir que estava neta. Els números es veien força clars, per tant indicaven que l’aigua era neta. Vam mirar la temperatura de l’aigua i estava a 4 ºC. La fondària era de 34 cm,19 cm i 4 cm (com que ara ha plogut més, esperem que hagi pujat el cabal d’aigua), la qual cosa ens indicava que les truites hi podien viure.


A la tarda vam improvitzar un laboratori a la classe, vam utilitzar lupes de mà i lupes binoculars per observar els macroinvertebrats que havíem agafat i vam calcular l’índex biològic dels macroinvertebrats. Aquest índex ens va donar 61:  vam trobar una efímera 3 que tenia un índex biològic que era de 10, és a dir, que aquests macroinvertebrats viuen en aigües bastant netes.
Nosaltres hi vam anar al febrer, però ens van dir que molts macroinvertebrats, estaven hivernant i que a l’estiu el valor de l’index biològic pujaria bastant.

Conclusió: Hugot, que pots portar les truites quan vulguis perquè l’aigua és força neta i les truites hi poden viure!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ens ha agradat molt ajudar a les truites, les teves amigues, i a tu també. Esperem que les truites ens donin un petó quan passem pel riu.

Fins aviat Hugot!!!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada