Curs 2011 - 2012






dimarts, 25 d’octubre del 2011

Escola Sant Martí de Puig-reig. Resposta al segon missatge.

HOLA HUGOT!
Ja sabem quina és la proporció d'aigua dolça de la Terra! és un 3% de l'aigua del planeta. Aquesta aigua la trobem als rius, rieres,llacs i corrents subterrànies.

Un riu es forma amb les aigües de la pluja, del desglaç i de les aigües subterrànies.Per saber d'on ve tota aquesta aigua hem treballat a l'escola el cicle de l'aigua:
- L'escalfor del sol fa que s'evapori l'aigua que hi ha a la superfície.
- Aquest vapor d'aigua forma els núvols.
-Els núvols van d'un lloc a un altre i quan el lloc és més fred,el vapor es transforma en gotes d'aigua i cau pluja; si el lloc és molt, molt fred aquestes gotes es congelen i cau neu o calamarsa.
- Part d'aquesta aigua la recullen els rius.

Sabem que un delta és el terreny que es forma a la desembocadura del riu. Es fa al llarg dels anys amb els sediments que ha anat arrossegant el riu.
Les terres del delta són molt fèrtils i, per això, hi ha molts horts. A la desembocadura del riu LLobregat també s'hi ha construit un aeroport.

Un embassament és l'acumulació d'aigua d'un riu o rierol que en un determinat lloc s'ha obstruït el seu pas per regular-ne la quantitat que se'n deixa passar. Nosaltres coneixem el pantà de la Baells.

Hugot, esperem que aquestes respostes et siguin útils!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada