Curs 2011 - 2012






dimarts, 25 d’octubre del 2011

Resposta al segon missatge



Hola Hugot!

Ja hem esbrinat les respostes de totes les preguntes que ens vas fer:

  1.   Sabem que unes ¾ parts de la Terra és aigua i el 3% d’aquesta aigua és dolça. Un 79% de l'aigua dolça es troba en forma de gel, a les glaceres i casquets polars, un 20% de l'aigua dolça és aigua subterrània, i només un 1% de l'aigua dolça total forma el vapor d'aigua de l'atmosfera, les fonts, els rius i els llacs, i és l'única aigua que podem utilitzar fàcilment els éssers vius. 
  2.   Amb l’escalfor del sol, l’aigua del mar, dels rius i els llacs, s’evapora. Aquest vapor d’aigua quan es refreda forma els núvols i aquests es mouen. Quan arriben a zones més fredes cauen les gotes en forma de pluja o de neu. Aquesta aigua juntament amb la que es produeix del desglaç de la neu i la que surt de les fonts que és aigua subterrània que s’ha filtrat a la terra, forma els rius. Aquests tornen l’aigua al mar. Llavors torna a començar el cicle. 
  3.   Un delta és un terreny en forma de triangle que es forma a la desembocadura d’un riu.Un delta es forma quan el riu està a punt d’arribar al mar, com que perd força ja que el terreny és més pla, el riu va deixant les pedres, les roques, el fang i va formant com trossos de terra. S’anomena delta perquè té forma de triangle i la lletra d en l’alfabet grec és un triangle i s’anomena delta. Una bona part del delta del Llobregat ha desaparegut perquè s’hi ha construït indústries i edificis. Però hi ha una part que s’ha fet servir per la creació de zones de conreu i es tracta també d’un espai d’interès natural que es pot visitar ja que hi ha molta diversitat de flora i fauna, especialment aus. 
  4.   Un embassament és una acumulació d’aigua que s’ha produït per un tancament del pas de l’aigua. Quan aquest tancament es fa de forma artificial, normalment es construeix una presa. Un embassament serveix per tenir una reserva d’aigua i poder-la deixar anar quan es creu convenient. L’embassament que tots coneixem i tenim a prop és el de la Baells. 
Esperem que et sigui d'ajuda! Fins aviat!

Nens i nenes de 4t

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada