Curs 2011 - 2012






dimarts, 25 d’octubre del 2011

Resposta al segon missatge

Hola Hugot,som els alumnes de 4tA i 4tB de l’escola Sant Joan de Berga. Com va per aquí aquestes muntanyes? T' enviem la feina que hem treballat.

1.- La proporció que hi ha d'aigua dolça en el nostre planeta és d'un 3% i aquesta aigua  la trobem en els rius, rieres o rierols , aigües subterrànies, llacs...

2-   El riu es forma amb l'aigua de la pluja i de la neu.
         Un riu és un corrent d'aigua que flueix amb continuïtat. Posseeix un cabal determinat i desemboca normalment en un mar.
          
A- El sol escalfa l'aigua del mar , dels rius i dels llacs .Amb l'escalfor , part d'aquesta aigua s'evapora i forma vapor d'aigua .
B- Quan arriba a un altura determinada de l'atmosfera el vapor d'aigua es transforma en petites gotes d'aigua que suren en l'aire i formen els núvols..
C- Quan els núvols arriben a zones més fredes, les gotes d'aigua s'agrupen. Llavors cauen en forma de pluja.
D- Si la zona de l'atmosfera és molt freda, el vapor d'aigua es transforma en neu o calamarsa.
E- Els torrents i els rius recullen l'aigua de la pluja o del glaç de la neu i l'aboquen finalment al mar .
El cicle de l'aigua no s'atura mai.

3- Un delta és la formació geològica que alguns rius originen en arribar al mar a causa de l’acumulació de sediments en les seves desembocadures. Només formen deltes els rius que arriben al mar.
El Llobregat quan arriba al mar fa un delta, aquest es forma en la desembocadura d' un riu a un mar de terres baixes .I és quan, les entrades de sediments fluvials són superiors a la capacitat de redistribució de sediments marins. 
Les seves terres s’havien fet servir per terra dedicada al conreu d’hortalisses i fruites. Eren aiguamolls molt interessants.

4- Un embassament és l’acumulació d’aigua produïda per una obstrucció en el jaç d’un  riu o rierol. L’embassament o pantà serveix per generació d’energia elèctriuca, pel reg, pel proveïment d’aigua potable o industrial... I el que nosaltres tenim molt a prop és l’embassament de la Baells.


Ja veus Hugot, hem treballat totes aquestes preguntetes amb molt rotllo, igual ens hem passat!!!!!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada